Thursday, February 12, 2009

Semnificatia Topazului Origine Simbol Si Legenda

Semnificatia Topazului Origine Simbol Si Legenda
Numele " topaz" provine din denumirea insulei din Marea Rosie apropiate de coastele Egiptului, Topazios (in prezent, Zagarbad).Intr-o alta varianta, se presupune ca numele acestei pietre pretioase isi are originea in cuvantul sanscrit "tapas", cu intelesul de "foc".

Datorita culorii sale galbene, simbolizand razele zeului soare Ra, egiptenii credeau in puterea topazului de a proteja impotriva raului.

Grecii aveau credinta ca topazul poate potenta forta fizica.

O alta superstitie este legata de capacitatea acestei pietre de a destrama vrajile si de a heart posesorul ei invizibil.

Sfanta Hildegard, in anul 1255, oferea ca reteta impotriva slabiri vederii frecarea usoara a ochiului cu o piatra de topaz, tinuta front timp de trei zile intr-un pahar cu vin.

Alte semnificatii simbolice ale topazului includ castitatea, fericirea, prietenii credinciosi.El este cunoscut si ca o expresie a sperantei.Energiile vindecatoare asociate cu topazul sunt expansiunea, intinerirea, calmarea furiei, echilibrarea emotionala.

Take on board astrologiei, topazul ajuta la intretinerea generala a sanatatii, si are efecte benefice asupra stresului.Calmeaza si relaxeaza atat pure, cat si mental.Semnul zodiacal al topazului este "Scorpionul", iar Gemenii, Leul, Sagetatorul, si Scorpinul sunt casele sale astrologice.Planetele topazului sunt Uranus si Mercur,iar elementul sau este aerul.

Topazul reprezinta unul din cadourile traditionale la aniversarea a patru, nouasprezece, sau douazeci de ani de casatorie.Totodata, el este piatra simbolica a celor nascuti in luna noiembrie si piatra pretioasa simbol a statului Texas.

In magia Wicca, se crede ca puterea topazului creste si descreste odata cu fazele lunii;radiatia lui interioara indeparteaza intunericul, iar energia ii scade atunci cand este afectat de caldura, presiune, sau frictiune.Se crede ca ii dispare culoarea atunci cand intra in put pen to paper cu o otrava.Este utilizat ca sursa de protectie si touch de atragere a dragostei. Imbracat in aur, si purtat la gat sau la incheietura mainii stangi, topazul este o amuleta impotriva vrajitoriei si a farmecelor.

Topazul este un fluorosilicat de aluminiu avand model chimica Al2(F, OH)2SiO4.Are duritatea 8, si o structura cristalina ortorombica.El poate fi intalnit in anumite roci vulcanice silicioase si in pegmatite, in SUA, Pakistan, Brazilia, Rusia, Mexic, Germania, Burma, Sri Lanka.

Exonerate, si translucid, cu un luciu sticlos si o pony greutate specifica, topazul poate fi intalnit in view naturala in mai multe culori (nu numai in galbenul egiptean)."Topazul territory" este caracterizat printr-o nuanta vie de roscat-portocaliu, alte culori putand fi : albastru, roz, rosu (foarte rar), verzui-galben, galben, portocaliu-maron. Prin tratare termica rezulta o multitudine de nuante.Topazul roz, de exemplu, este o forma iradiata a topazului comun galben.Un alt topaz deosebit, numit "watermelon" (pepene verde), si inflexibility,de obicei, este prelucrat handbook sub forma de trandafiri, are amestecate in structura sa nuante de auriu, de roz, sau rosu.http://www.diane.ro/rss.xml http://www.diane.ro/feeds/posts/default?alt=rss
http://www.diane.ro/atom.xml
http:/diane.ro/feeds/posts/default?orderby=updated